Uutiset


 

Tiedote koronavirusepidemiasta

12.3.2020 15.00

Tiedote koronavirusepidemiasta

Suomen valtioneuvosto on 12.3.2020 annetussa tiedotteessa linjannut seuraavat asiat, jotka huomioimme henkilökohtaisessa elämässämme sekä seurakunnan toiminnassa

HUOM!  Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja päivitämme ohjeistusta tilanteen vaatimien muutosten mukaisesti. 

1.Yli 500 hengen yleisötapahtumat on peruttu toukokuun loppuun saakka.  Tämä ei aiheuta tällä hetkellä merkittäviä toimenpiteitä seurakuntamme kokoontumisiin, joten  tilaisuudet jatkuvat normaaliin tapaan.

2.Älä tule flunssaisena tai sairaana seurakunnan tilaisuuksiin tai työpaikallesi. Mikäli epäilet itselläsi koronavirustartuntaa  kysy tarkempia neuvoja neuvotapuhelimista (ks. yhteystiedot tekstin lopusta).

3.Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta! Pese aina kädet tullessasi seurakuntaan, kotiin tai työpaikalle. Pese kädet myös aina ennen ruokailua sekä wc -käynnin jälkeen.  Käytä käsipesun yhteydessä saippuaa sekä käsidesiä. Yskiessäsi käytä suusi edessä nenäliinaa tai yski paidan hihaan.

4.Vältä turhia lähikontakteja (kättely, halaukset).

5. Huomioimme riskiryhmiin kuuluvat!  Joten vältämme toistaiseksi tarpeettomia käyntejä vanhusten tai perussairauksia sairastavien luona.

6. Huolehdimme seurakuntatilojen tarkemmasta siivouksesta erityisesti ovenripojen, hanojen, wc-tilojen suhteen.

7. Mikäli tulet ulkomailta Suomeen, huomioi kahden viikon karenssiaika, ennen kuin menet töihin tai osallistut yleisötapahtumiin.

8. Luotamme kaikessa ensisijaisesti Jumalan hyvään huolenpitoon, joka on meille annettu myös terveen järjenkäytön muodossa. Koska elämämme on kokonaan Jumalan kädessä – meidän ei tarvitse pelätä eikä myöskään lietsoa paniikkia. Hän on meidän rauhamme, toivomme ja tulevaisuutemme!  Psalmi 91

Seurakunnan  puolesta johtava pastori  Veli-Matti Köykkä

Valtakunnallinen koronavirusta koskeva neuvontapuhelimen numero:  
0295 535 535

Lapuan terveyskeskuksen neuvontapuhelin p. 06-438 48 44

 

Lisätietoja tästä:  https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

 

Helluntaikirkon ohjeistus seurakunnille  löytyy tästä:  https://www.suomenhelluntaikirkko.fi/uutiset/2020/3/8955/koronaviruksen_aiheuttamat_toimet_seurakunnissa