Miten voin tulla uskoon?

Uskoontuloksi kutsutaan tapahtumaa tai prosessia, jonka seurauksena ihminen saa sisäisen luottamuksen siitä, että hän on Jumalan lapsi ja että hänen syntinsä on annettu anteeksi. Tätä tapahtumaa kutsutaan myös uudestisyntymiseksi.

Jotkut kokevat sen yhteydessä suurta iloa ja rauhaa. Toiset eivät koe mitään erityisiä tuntemuksia. Tärkeintä uskoontulossa on se, että ihminen vastaanottaa uskossa Jumalan tarjoaman pelastuksen.

Sinun on hyvä tietää:

  • Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. (1.Tim.2:4)

  • Kiinnostuksesi uskonasioita kohtaan ja halusi tulla uskoon on merkki siitä, että Jumala kutsuu sinua pelastukseen. (Joh.6:44)

  • Pelastus on Jumalan lahja. Siksi sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se vastaan henkilökohtaisesti (Ef.2:8)

  • Jumala on antanut meille Poikansa Jeesuksen Kristuksen Pelastajaksi. Hänen välityksellään voit päästä Jumalan yhteyteen (Apt. 4:12; 1. Tim. 2:5)

Voit rukoilla vapaasti esimerkiksi näillä sanoilla:

"Jeesus, minä uskon, että sinä kuolit ristillä ja nousit kuolleista, jotta minäkin voisin pelastua. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä Jumalaa ja lähimmäisiäni vastaan.  Pyydän, että annat kaikki syntini anteeksi ja lahjoitat minulle voiman uuteen elämään. Haluan ottaa Sinut vastaan henkilökohtaisena Pelastajanani. Tule asumaan minun sydämeeni ja tee minut Jumalan lapseksi. Auta, että voisin koko elämäni elää sinun yhteydessäsi ja pääsisin kerran luoksesi taivaaseen."

Saat kiittää pelastuksesta:

  • Kiitä Jeesusta siitä, että hän on tullut elämääsi ja sinusta  on tullut Jumalan lapsi.(Joh.1:12)

  • Kiitä, että kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.(1.Joh.2:12)

  • Kiitä, että nimesi on kirjoitettu elämän kirjaan taivaassa.(Ilm.3:5)