Blogi


 

Jumalan valtakunta on sisäisesti sinussa

Riikka-Leena | 26.3.2020 20.10

Meillä ihmisillä on usein Jumalan ymmärtämisessä ja Hänen kanssaan vaeltamisessa se ongelma, että Hän on niin täysin erilainen kuin kaikki muut asiat ympärillämme. Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, mutta me tahtoisimme kovasti tehdä Jumalasta ja itsestämme oman mielemme kaltaisia.


 

 

Jumala on kuitenkin Luoja, Savenvalaja, ja me olemme savea Hänen käsissään. Hän on se, joka muovaa, emme me. Jumalan tavoite on muovata meitä kohti Jeesuksen kaltaisuutta. Jumala ei kuitenkaan koskaan tee muutosta vastoin meidän omaa tahtoamme, vaan kaikki, kuten uskokin, perustuu vapaaehtoisuuteen.

5. Moos.8:5 ”Tiedä siis sydämessäsi, että Herra, sinun Jumalasi, kasvattaa sinua niin kuin isä kasvattaa poikaansa.”

Raamatussa sanotaan, että uskon päämäärä on sielun pelastus (1. Piet. 1:9) eli ikuinen elämä taivaassa. Maan päällä meitä ja kaikkea tekemäämme leimaa epätäydellisyys kunnes eräänä päivänä olemme täydellisiä taivaassa, sillä yksin Jumala on täydellinen. Jeesuksen opetus Luukkaan evankeliumissa (Luuk. 17:20-21) osoittaa, että Jumalan valtakunta ilmenee kuitenkin ihmeellisellä tavalla uskovan elämässä myös täällä maan päällä: ”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla……. Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä .”

Jokin aika sitten tulin yllättäen kohdatuksi ylitsevuotavalla myötätunnolla ja ymmärryksellä. En ollut oppinut tuntemaan tuota minut niin kauniisti kohdannutta ihmistä toisen tunteet herkästi huomioivana, vaan oikeastaan päinvastoin. Olimme kerran jutelleet siitä, miten Pyhä Henki muuttaa ihmisiä, kun Jumalan sana saa tehdä ihmisen sisimmässä työtä. Tuosta hetkestä oli nyt kulunut tuskin vuottakaan, kun hän kaatoi kasvun aikaansaaman empatian päälleni kuin tilauksesta. Väsynyt ja repaleinen minäni tuli kohdatuksi ja huolehdituksi tavalla, jonka ajattelen heijastelevan Jumalan rakkautta minua kohtaan. Samalla ymmärsin jälleen kerran, miten valtava on Jumalan muuttava voima! Välähdyksiä Jumalan täydellisyydestä saamme kokea tällaisissa hetkissä maan päällä eläessämme. Hän kykenee tekemään epätäydellisestä täydellisen ja käyttämään sitä toisen ihmisen rakastamiseen aivan täydellisellä tavalla.

Näiden haasteellistenkin olosuhteiden keskellä Jumala on tienviittamme, lupauksien pitäjä, valon näyttäjä ja hän työskentelee jatkuvasti meidän parhaaksemme näemme sitä tai emme. Rukoillaan, että Hän saisi meissä jokaisessa aikaan muutoksen kohti Kristuksen kaltaisuutta, sillä se – ystävän sanoja lainatakseni – auttaa  meitä kiinnittämään huomiomme oikeasti merkityksellisiin, ikuisuusnäkökulmasta katsottuna tärkeisiin asioihin. Tällöin meitä eivät hallitse ympäröivät olosuhteet vaan se, mikä hallitsee mieltämme: luottamus Jeesuksen tekemään työhön niin ristillä kuin omassa elämässämme. Hän tekee työtä Pyhän Henkensä kautta, sillä Hän on elävän Jumalan Poika! Samalla luottamuksella Jumala luottaa meihin, että me annamme hänen viedä alkamansa työn päätökseen.

- Riikka-Leena