Blogi


 

Jeesus tulee, oletko valmis?

Jimmy Huhtala | 3.8.2017 16.45

”Jeesus on tulossa takaisin.” Nämä sanat kiinnittivät nuortenleirillä monen leiriläisen huomion. Sanoma Jeesuksen pian tapahtuvasta paluusta on syystä tai toisesta kärsinyt vähintäänkin lievää inflaatiota, ja on puheenaiheena kristittyjen parissa suhteellisen harvinainen kun ottaa huomioon, miten merkittävästä tapahtumasta on kyse.

Nuorten kesäleirin opetuskokonaisuus oli nimetty leikkisästi ydinpommiksi, sillä se koostui kristillisen uskon ydinasioista. Raamattutuntien aikana käsiteltiin evankeliumia, uskoontuloa, vesikastetta, Pyhän Hengen kastetta, armolahjoja, sitoutumista Kristukseen ja seurakuntaan, Hengen hedelmää – ja Jeesuksen paluuseen valmistautumista. Yhteenvetona voitiinkin todeta, että hengellisen elämän on tarkoitus olla Jeesuksen paluuseen valmistautumista.

Ajatus siitä, että Jeesus todellakin tulee takaisin, saattaa etenkin lapsille ja nuorille olla hämmentävä. Sitä se lienee meille kaikille. Sama Jeesus, joka kerran tuli ihmisenä maan päälle, vaelsi täällä synnittömän elämän opettaen ja ilmentäen Jumalan valtakuntaa, kuoli ristillä ihmiskunnan syntien tähden, nousi kuolleista ja otettiin opetuslastensa nähden taivaaseen, on tulossa takaisin. Jeesus tulee, oletko valmis? Oletko valmistautunut siihen?

Jeesuksen paluuta on odotettu niin kauan, että hänen paluustaan on tullut joillekin jopa vitsailun aihe. Jeesuksen paluun todellisuuden hämärtyminen uhkaa jopa uskovia. Jos menetämme näyn Jeesuksen paluusta, meille saattaa käydä kuten Jeesuksen vertauksissa (Matt. 24–25). Paha palvelija alkoi käyttää asemaansa väärin laskiessaan sen varaan, ettei hänen herransa palaa vielä pitkiin aikoihin. Tyhmien morsiusneitojen lamput sammuivat, sillä nämä eivät olleet varautuneet pitkään odotukseen hankkimalla lamppuihinsa öljyä. Laiska palvelija ei asioinut talenteilla, jotka hänen herransa oli hänelle uskonut.

Näyttää siltä, että uskollisuutemme koetellaankin juuri siinä, miten käytämme odotusaikamme. Etenkin kun Herra ei tulekaan heti silloin kun me sitä odotamme, vaikka hän lupasikin tulla ”pian”. Valmistautuminen Jeesuksen paluuseen on sitä, että toimimme niin, että olemme valmiit hänen paluuseensa millä hetkellä hyvänsä. Tapahtui se sitten tänään, ylihuomenna, ensi vuonna, ennen sitä tiettyä seitsemän vuoden jaksoa, sen puolivälissä tai sen lopuksi.

Koska emme tiedä tarkasti, milloin Herramme palaa, meidän on oltava valmiit aina. Sitä kutsutaan valvomiseksi. Valvova uskova elää lähellä Jeesusta ja kunnioittavassa ja rakastavassa yhteydessä muihin uskoviin. Valvova uskova pysyy Kristuksessa ja Hänen Sanassaan. Valvova uskova pitää tärkeinä niitä asioita, jotka ovat Jumalalle tärkeitä, ja tekee asioita, joita Sana käskee tekemään. Valvova uskova palvelee seurakunnassa ja pyrkii elämällään, toiminnallaan ja puheillaan edistämään sitä, että mahdollisimman moni ihminen hänen ympärillään - lähellä ja kaukana - voisi olla valmis kun Jeesus tulee takaisin.

Valvova uskova ja valvova seurakunta elää tässä ja nyt Jumalalle. Valvova uskova ei voi ajatella antautuvansa Jumalan käyttöön ”sitten kun” joku vaihe elämässä on ohitse, vaan hän ymmärtää, että huomisesta emme voi tietää ja näin ollen tänään merkitsee se, mikä suhteeni Herraan on juuri tänään. Jos Jeesus tulee tänään, oletko valmis? Jos et, niin mitä olisit halunnut tehdä toisin? Vielä on aikaa – tee se nyt! Ole valmis!

- Jimmy Huhtala -