Blogi


 

Paras lahja

Veli-Matti Köykkä | 27.12.2016 14.01

Vuosien aikana jokaiselle jää joku joululahja erityisesti mieleen.  Muistan lapsuudesta joulun,  jolloin oli todella helppo sanoa, mikä oli paras lahja.  Alle 10-vuotiaan pojan saama ambulanssi, jossa oli aukeava takaluukku ja muita hienouksia, valtasi mielen niin, että tuskin malttoi nukkua.  


Tänä jouluna sydäntäni  erityisesti kosketti vaimoltani saamani kaksi tyhjää kirjaa. Molempiin kirjoihin on liitetty täyttöohjeet. Ensimmäinen kirja on aamuja varten ja olen nimennyt sen Kiitoskirjaksi. Täyttöohje kuuluu näin: ”Aloita aamusi kiitoksella ja ylistyksellä. Katsele ympärillesi ja huomaa, miten paljon hyvää on ympärilläsi ja sisälläsi, miten paljon hyvyyttään ja armoaan Jumala on sinulle lahjoittanut.  Aseta tämä kirja pöydälle aamukahvikuppisi viereen ja kirjoita siihen kiitoksen aiheet ennen kuin päivät asiat ja työt täyttävät mielen.”  Paras tapa aloittaa päivä on huomata asiat, jotka ovat hyvin, vaikka ne olisivat meille itsestään selviä, kuten hanasta tuleva puhdas vesi, ja kiittää Jumalaa niistä. Kiitollisella mielellä olemme vahvempia kohtaamaan päivän tuomat haasteet.

Toiselle kirjalle olen antanut nimeksi Kuormakirja. Sen täyttöohjeena ovat sanat: ”Illan tullen kirjoita tähän kirjaan päivän aikana kertyneet mieltä painavat asiat. Sulje kirjan kansi ja heitä huolesi Herran huomaan.  Anna hoitavan unen tulla”.  Täyttöohjetta täydensivät Raamatun sanat: ”Heitä taakkasi Herran huomaan, sillä Hän pitää sinusta huolen”. (Ps  55:23) Elämän kuormien jättäminen Jumalan huolenpitoon on valtava etuoikeus. Luottamus Jumalan hyvään huolenpitoon ja lupauksiin keventää sydämen ja päivän aikana kohdatut asiat voi jättää Jumalan hoitavan armon varaan.

Kolmas lahjakirjani oli jo valmiiksi kirjoitettu ja se kertoo Jeesuksen nimen voimasta.  Siinä on jokaiselle vuoden päivälle pieni Raamatun teksti Jeesuksen nimeen ja persoonaan kätkeytyvästä rikkaudesta.  Tämän kirjan ohjetekstinä on: ”Joka päivä voit ylistää Jumalaa Jeesuksesta.”  Jeesuksen tuntemisessa riittääkin opittavaa ja siihen ei edes nämä 365 pientä tekstiä riitä. Jeesuksen tunteminen avautuu sydämen uskolla.  ”Rukoilen, että heidän sydämensä… pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.” (Kol 2:3) Siinä onkin kaikkein paras lahja: Jeesus!  Ilman häntä, minulla ei olisi mitään toivoa.  Jumala tarjoaa tätä parasta lahjaa jokaiselle: ”sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua." (Apt 4.12)

Veli-Matti Köykkä