Blogi


 

Jeesus voitti mut!

Veli-Matti Köykkä | 1.4.2016 8.33

Evankelistan sydämeltä

Evankelistan sydämeltä

Kevätsiivojen aika on käsillä. Kätköistämme saattaa löytyä jotain sellaista...
jota arvostamme. Minulle kävi näin. Mukanani on kulkenut eräs vaate muuttaessani maasta toiseen, ei mikään kallisarvoinen, mutta jotain tunneperäistä ehkä... Nimittäin keltainen tunika jonka selustassa lukee mustilla kirjaimilla "Jeesus voitti mut". Ajatukset menivät nuoruuteen ja aikaan jolloin eri puolilla Suomea herätyksen tuulet puhalsivat ja nuoret lähtivät liikkeelle Jeesus-sanoman kanssa. Vaatteillakin haluttiin julistaa mihin joukkoon kuuluu. Muistelin kuinka tuttua oli nähdä kirjoituksia: Jeesus Elää, Jeesus on Herra, ristin kuva jne. Joku voi sanoa, se on sitä nuorten hössötystä, mutta kun tuli palaa sydämessä haluaa tuoda sen esiin tavalla tai toisella. Hedelmä oli se että monia tuli uskoon ja keskustelun aihe kaduilla ja kujilla oli Jeesus. Sydämen kyllyydestä suu puhuu, niinhän on kirjoitettu.
Jälleen rutistelen mielessäni tuota keltaista tunikaa ja kysyn itseltäni vieläkö on voimassa ne mustalla kirjoitetut sanat. Sydän jähmettyy noiden sanojen edessä, mutta sitten muistuu mieleeni Jeesuksen ja Pietarin keskustelu Jeesuksen kysyessä Pietarilta kolmesti, rakastatko minua? Kolmannella kerralla totuus tulee julki, Pietarin tunnustaessa: ”Jeesus, sinä tiedät kaikki, sinä tiedät että olet minulle rakas.” Matka jatkuu Jeesusta seuratessa ja huomaan Raamatun sanan mukaan "vaan kun Pyhä Henki tulee teihin niin te saatte voiman ja tulette olemaan minun todistajani.” Siinä se on, ei tarvitse jäädä muistoihin vaan Hän johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Tänä päivänä meillä on monenlaiset apuvälineet evankeliumin viemiselle kunhan vain sydän saa olla oikeassa rakkaussuhteessa Jeesukseen. Ehkä tämä minun rakas keltainen tunikani on oman tehtävänsä suorittanut loppuun muistuttaen, että Jumalalla on toisia "tunikoita" mitä Hän haluaa käyttää tässä ajassa. Nämä radikaalit sanat "Jeesus voitti mut" eivät tarvitse jäädä nuoruuteen vaan ne sopivat kaikille ikään katsomatta. Haluan rohkaista jokaista Jumalan antaman "tunikansa" kanssa julistamaan Jeesusta!

Jeesus-terveisin

Eila Sillanpää

Fil.3:12 ”Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.”