Blogi


 

Väännä rautalangasta - Viikon varrelle hartausteksti Lapuan Sanomat 14.1.2016

Veli-Matti Köykkä | 14.1.2016 8.26

Rautalangasta väännetty evankeliumi on kolme rautanaulaa Golgatan ristille lyötynä.

Rautalangasta väännetty evankeliumi on kolme rautanaulaa Golgatan ristille lyötynä.

Martti-ope selittää alakoulun oppilaille, kuinka tärkeä väline heijastin oikein on. Jotta opetus menee paremmin perille, luokka pimennetään ja taskulampun valon avulla näytetään lapsille, miten heijastin konkreettisesti auttaa liikenteessä.Jokaisen tuntema sanonta ”väännetään asia rautalangasta” onkin usein tarpeellinen. Mitä tärkeämpi asia, sen merkittävämpää on se, että jokainen ymmärtää.
Kun seurakuntiin alkoi tulla rautalankamusiikkia, monet paheksuivat uutta rocktyyliä ja epäilivät voiko evankeliumia oikein vääntää rautalangasta?  Kyllä sen voi, olipa sitten kyse muuttuneesta musiikkityylistä tai yksinkertaisesta esitystavasta.
Mitä sitten on rautalangasta väännetty evankeliumi? Se on yksinkertaisesti sitä, että kukaan meistä ei kävele kaupasta tavara kainalossa, ellei joku ole sitä ensin maksanut. Häh, miten tämä liittyy evankeliumiin? Kyllä se liittyy. Nimittäin kukaan meistä voi päästä iankaikkiseen elämään, ellei joku ole maksanut siitä ensin hintaa. No, mitä se sitten maksaa? Kolikko kolehtiin vai? Ei, sillä sitä ei voi itse maksaa. Siihen tarvittiin jotain paljon suurempaa, kuin meidän ihmisten teot.
Jeesus maksoi sen hinnan omalla kuolemallaan, verellään ja hengellään. Siksi usko Jeesukseen, hänen nimensä voimaan on yksinkertaista rautalankaevankeliumia. Kukaan meistä ei pääse iankaikkiseen elämään omilla teoilla, ei vaikka olisimme tehneet kuinka paljon hyvää tahansa.
Kerran eräs lähihoitaja esitti minulle, että hänen tulee päästä ammattinsa hyvien tekojen nojalla taivaaseen. Mutta se ei vain toimi, niin arvokas työ kuin hänellä onkin. Ketään ei pelasta hänen tekonsa.
Rautalangasta väännetty evankeliumi on kolme rautanaulaa Golgatan ristille lyötynä - Jeesuksen kädet ja jalat lävistettynä, minun ja sinun syntien tähden. Tämä rautanaulaevankeliumi kantaa jokaisen, joka siihen uskoo, iankaikkiseen elämään!
Tänään sinuakin kutsutaan vastaanottamaan tämä yksinkertainen sanoma. On siis mahdollista turvautua johonkin paljon suurempaan kuin omiin tekoihin. Tunnusta omahyväisyytesi, luovu harhaluulostasi, hylkää syntisi ja usko evankeliumi – se toimii!

Veli-Matti Köykkä